Moordend lekkere brownies van Dominique Persoone

Bijna Pasen, en dus een extra receptje deze week. Want wie de chocolade eieren beu is, kan ze verwerken in deze brownies. Ik wou deze al langer maken, maar het kwam er maar niet van! Het zijn echt brownies to die for… smeuïg en met een bite door de noten die erin zitten. Sinds kort heb ik mijn assortiment bakvormen nog eens uitgebreid:  bij de Lidl heb ik een siliconen vorm aangeschaft met kleine vierkantjes, ideaal voor deze brownies. Lekker zonder de (soja)slagroom, maar net dat ietsje feestelijker als het moet.

Het recept is ook na te lezen op Njam tv
En aangezien chocolade en noten in aanmerking komen voor het Foodblogevent van april 2014 met als thema “Plantaardig”, lijkt me dit een ideale 2de inzending.  

Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 12 stuks (dat zijn er grotere dan die van mij op de foto)

200 g  fondantchocolade
120 g  griessuiker
3 eieren
130 g  boter
50 g bloem
20 g amandelpoeder
60 g grof gehakte walnoten
60 g macadamianoten

Wat moet je doen?

Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt ze op de laagste stand in de microgolfoven. Stop om de 30 seconden en roer de massa flink door elkaar. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is en ongeveer 45 °C warm is.
Breek de eieren in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng. Doe er dan de zachte boter bij en meng goed.
Roer er daarna de bloem en het amandelpoeder door. Giet er de gesmolten chocolade bij en doe er ook de gehakte walnoten en de macadamianoten bij. Roer verder tot alle ingrediënten zijn vermengd.

bak de brownies:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet het beslag in een bakvorm (bij voorkeur een siliconen bakvorm) tot aan de rand. Bak de brownies gedurende 20 tot 25 minuten af in de warme oven. Haal uit de oven en laat minstens 2 uur rusten. Het zal moeilijk zijn om eraf te blijven, want je hele huis zal heerlijk ruiken.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sarah TL schreef:

    Ze zien er alvast heerlijk uit!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.