Brood opbollen en vlechten

Zoals jullie weten, of niet weten, ga ik iedere week 2 avonden naar CVO Provincie Antwerpen, site PIVA om alles te leren over brood en patisserie bakken.
Ik vind het echt fascinerend om met een paar ingrediënten een geweldig brood tevoorschijn te toveren.
En oefening baart kunst. In onderstaande filmpjes wordt alles heel eenvoudig uitgelegd, en zal je zien dat een vlecht maken helemaal niet zo moeilijk is dan het lijkt en zoals het soms wordt uitgelegd in een boek.

Brood opbollen

Brood langsteken

Brood in 4 vlechten

Brood in 3d vlecht

Brood met 5 strengen

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Dank je wel. Ik zal hem linken op mijn facebook pagina. Zou zo graag die opleiding ook doen, maar te ver weg helaas 🙁

  2. Bedankt om die tips te delen !

  3. Anke Morreel schreef:

    Blij dat ik kan helpen

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.