Apple crumble met dulce de leche (Rachel Khoo)

Op dit moment nog redelijk gefrustreerd omdat ik mijn oude vertrouwd laptop kwijt ben. Ik zou nu de trotse eigenares moeten zijn van een Apple, maar ik kan er nog altijd niet met werken. Gezien ik voor mijn werk al heel de dag achter een PC moet zitten, geef ik toe dat ik daar ‘s avonds dan ook niet veel meer achter wil kruipen. Vroeger was dat gemakkelijk: even foto uploaden, tekst typen, en het was klaar. Nu ben ik al blij dat ik mijn foto ergens op mijn PC heb kunnen zetten. God weet waar, maar bon. Daarenboven moet ik al mijn oude gegevens dan nog eens kopiëren en uitzoeken.  Dat is gelukkig al gedeeltelijk in orde. 
 
Intussen is er verder nog wel het een en ander gebeurd: opnieuw ingeschreven voor twee modules in het traject bakker/banketbakker (CVO campus Piva in Antwerpen), een super chocoladetaart al 3x gemaakt maar nog geen foto van kunnen nemen, Franse broodjes, boterpistolets, fruitflappen, ciabatta enz. in de les gemaakt, een Mega Tobi taart gemaakt, afscheid moeten nemen van alweer een poes,… 
 
En als dat nog niet genoeg is, is het nog eens grijs en koud buiten, en tellen we alweer af tot de dagen opnieuw gaan lengen.
 
Een lekker plakje appel (APPLE 🙂  cake bij een kop warme melk, koffie, thee kan dan wonderen doen. 
Wat heb je nodig?
 
250g suiker
250g zachte boter
1 tl vanille essence
3 eieren
300g zelfrijzende bloem
5 el melk
4 appels
200 à 250 gr dulce de leche
Crumble topping
200g bloem
120g koude boter
100g suiker
Wat moet je doen?
Bekleed een bakvorm  (30cm x 20cm) met bakpapier. (25×25 is ook goed)
Verwarm de oven voor op 160°c. 
Klop de boter, suiker en vanille essence luchtig.  Voeg nadien 1 per 1 de eieren toe.  Voeg dan de bloem en de melk toe.  Doe het mengsel in de bakvorm.  Strijk glad. 
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in stukjes. Meng met de dulce de leche en doe bovenop het cake mengsel. 
Voor de crumble : meng alles in  een food processor tot je een mengsel krijgt dat lijkt op broodkruim. Of snij de boter in kleine stukjes, meng de droge ingrediënten samen en wrijf de boter eronder tot je de structuur krijgt van broodkruimels.
Strooi de crumble over de appels.
Bak  35-40mins of totdat een naald er droog uitkomt als je deze in het midden van de cake steekt.  

 

ps: Hoe maak je zelf Dulce de leche?
Dulce de leche is een caramelpasta dat gemaakt wordt van gecondenseerde melk. Hiervoor kook je een gesloten blikje in een grote pot met kokend water. Het is HEEL belangrijk dat het blik altijd onder water blijft. Je moet wel even geduld hebben, maar na 3 uur heb je een heerlijke Dulce de leche.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sarah TL schreef:

  Oh wat erg dat je jouw laptop kwijt bent.. idd een rompslomp.. De appelcake ziet er gelukkig wel lekker uit en dat kan inderdaad wonderen doen voor de moraal!

 2. Sofie schreef:

  OOh dat wil ik ook eens proberen. Ga het recept opslaan 🙂

 3. Marion Blogt schreef:

  Ja.. wat een gedoe een nieuwe computer. Nu maar hopen dat hij het altijd blijft doen. Hier is de oven kapot, dus komende week weer naar de bakker. Bah! Ben je al lid van mijn Facebook groep? Indien niet dan ben je van harte uitgenodigd. Is wel alleen voor brood bakken, maar dat doe je ook.
  Veel plezier van je nieuwe Apple. Het schijnt dat als je er eenmaal aan gewend bent je nooit meer een ander wil.

 4. 4pure by Andrea schreef:

  Lijkt me een heerlijk recept. En de beste wensen!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.