Ik moet het toegeven: ik vind Goe Gebakken toch niet meer hetzelfde zonder Sofie Dumont. Dat is een beetje zoals Dagelijkse Kost zonder Jeroen, en SOS Piet zonder… je begrijpt wat ik bedoel hé.
Niet dat ik iets heb tegen Wim Ballieu, maar het is een zware opdracht om Sofie te vervangen.
Maar waar het nog steeds uiteraard om gaat zijn de lekkere recepten waarna je hele huis gaat geuren.
En dat is toch het belangrijkste.
Dus … heb ik de suikerwafels geprobeerd. Smaakt altijd, ook met Pasen.
50 g suiker
2 el volle melk
160 ml lauw water
40 g gist
4 eidooiers
140 g boter
5 g zout
240 g parelsuiker
25 g gesmolten boter
Wat moet je doen?
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de gist daarna toe aan het deeg.
Kneed het deeg intensief gedurende minstens 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 30°C.
Meng de parelsuiker met de gesmolten boter.
Voeg de parelsuiker en gesmolten beter bij het geknede deeg.
Weeg stukjes deeg van 50 g af, bol ze op en leg ze op een bebloemde bakplaat.
Laat het deeg rijzen in een oven van 30°C.
Bak de wafels in een ingevet wafelijzer met grote rasters.
Tips:
Wim mengt de parelsuiker met de gesmolten boter, zodat de suiker niet volledig smelt tijdens het bakken, en er lekkere korrels suiker in de wafels zitten.
Het rijzen kan ook onder een handdoek, maar in de oven op 30°C gaat het sneller.
Smakelijk Anke en een fijn paasfeest voor jouw ook!
Liefs
Christine
Ziet er super uit! Ik heb me vandaag gewaagd aan de wafeltjes van Dagelijkse Kost, ook de moeite! Hele huis ruikt naar vanille 🙂 Nog een fijn paasweekend!
de wafeltjes van JM waren hemels lekker! Heb ondertussen ook een keer de vernieuwde Goe Gebakken gekeken en ik moet zeggen dat ik toch ook niet echt overtuigd ben, maar misschien betert het nog…
Hoe lang moet de deeg rijzen in de oven?
Hoe lang moet de deeg rijzen in de oven?