65 g water 150gr chocoladecallets
snuifje suiker
60 g boter
70 g bloem
2 à 3 eieren
snuifje zout
1 liter melk
Basis van bladerdeeg
Leg de bladerdeegbodem op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het deeg verschillende keren met een vork in.
Strijk het deeg in met losgeklopte eidooier met een scheutje melk.
Laat een kwartiertje rusten en bak de bodem in een oven van 200°C goudbruin in 15 minuten.
Laat op een rooster afkoelen.
Tip:
om het bladerdeeg mooi gelijkmatig te krijgen, kan je een (taart)rooster over het bladerdeeg plaatsen.
Soezenbeslag
Neem een hoge kookpan en breng hierin de melk, water, suiker, boter en zout samen aan de kook.
Meng van het vuur weg de bloem er ineens onder. Zet de pan opnieuw op het vuur en roer de deegbal droog tot die niet meer aan de pan kleeft.
Voeg daarna één voor één de eieren bij en roer deze telkens on der de massa. Zorg er voor dat het deeg niet te slap wordt. De ideale vastheid is wanneer je deeg langzaam in een punt van de lepel glijdt. Daarom is het mogelijk dat je niet alle eieren hoeft toe te voegen. Beter een half eitje te weinig dan ééntje te veel. Bij mij is het inderdaad ongeveer 2,5 ei.
Neem een spuitzak met een effen spuitmondje (doorsnede 10 mm) en vul met soezenbeslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit soesjes op gelijke afstand van elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de soesjes met losgeklopt eidooier met een scheutje melk.
Bak de soesjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Draai daarna de temperatuur lager naar 190°C en laat nog 5 minuten bakken.
Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
En ze was heel lekker !!