Foodswap Valentijn: mijn ontvangen pakket

Het is overduidelijk: de Nederlandse post werkt veel sneller dan de Belgische.
Toen mijn pakket nog ergens ter velde lag, kwam dat van mij zaterdag iets na de middag al aan.
En wat voor een pakket, groot en zwaar! En het had de reis goed doorstaan. Het kwam van Iris (KeukenverhalenvanIris), waar ik mijn Halloweenpakket naar toe had gestuurd.
Er stak een mooie brief bij, met de uitleg.
Even overlopen…
Maak iets met chocolade:
Hiervoor had Iris gekozen om pompoentruffels te maken en te verpakking in een mooi hartvormig doosje. Ze hebben de vuurproef van Don Caramello doorstaan, dus dat zat al direct goed. En ik heb ook nog pompoenpuree in de vriezer, dus ik denk dat een deel daarvan al zijn doel heeft gevonden.
Maak een mix voor een ontbijtproduct: (foto links)

Hiervoor werd een mix gemaakt voor

Healthy Morning Muffins van Martha Stewart. Er worden wortelen in verwerkt, die ik vorige week jammer genoeg niet had, maar… intussen wel, dus die mix gaan we zeer zeker binnenkort uittesten. Volgens mij 100 %  krachtvoer waar ik wel een marathon op kan uitlopen ;-).

Maak iets voor op het ontbijtproduct: (potje tussen de mix en de truffels)
Hiervoor zat er een potje perencaramel in de doos… heerlijk. Ook in combinatie met wat kaas bijvoorbeeld. Dat heb ik al uitgetest. Het recept daarvan zou ik graag in mijn bezit hebben.
Doe iets voor een drankje in het pakket, een fles of een mix voor thee:In mijn eigen foodpakket zat er ook thee maar zelf ben ik geen theedrinker.  Maar we gaan het niet nalaten om de “Rozenthee”= zwarte thee met rozenknopjes eens uit te laten testen.

Maak/ bak / koop iets in de vorm van een hartje dat bij het ontbijt gegeten of gebruikt kan worden:Iris woont in een dorp omgeven door boerenbedrijven. Eén van deze bedrijven is Kaasboerderij Van Veen . Zij verkopen bijvoorbeeld een  “hartenkaasje”. Ik eet zelf ook graag kaas, dus dat was weer een schot in de roos. Zonde om het op te eten… 

Maak iets dat je zelf ook bij jouw liefdesontbijt zou willen eten:
Broodjes waren populair bij de Foodswap blijkbaar. Jammer genoeg staan ze bij mij niet meer op de foto hmhm, ze waren al op. Het waren  No Knead Brioche broodjes van Weekend Bakery. Ik moet zeggen, het leek erop dat ze wel gekneed waren, dus ze doen de naam alle eer aan.

Koop of maak een leuk cadeautje:Niet direct om er tijdens het ontbijten in te vliegen, maar er zat een flesje port en 2 glazen in om samen te aperitieven… bij Donna Caramella hoeft het daar geen weekend voor te zijn. Regelmatig wordt er eens een aperitiefje ingeschonken tijdens het koken.
Het leek wel een pakketje gemaakt op mijn maat. Bedankt Iris!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Iris schreef:

  Wat een leuke blog heb je geschreven. Ik ben blij dat het pakket je goed is bevallen. Het recept van de perenkaramel zoek ik voor je op, deze stond volgens mij in Delicious magazine van vorige maand.

 2. Iris schreef:

  Het recept voor de perenkaramel is als volgt (Delicous magazine januari 2013):
  Schil 3 rijpe peren, snijd ze in blokjes en pureer ze. Kook in op laag vuur tot een dikke puree, ongeveer 10 minuten. Laat 100 g suiker in een koekenpan karamelliseren, voeg 100 g boter toe, roer tot de boter is opgelost en de karamel glad is. Roer de perenpuree door de karamel en roer het glad.

  Succes en eet smakelijk!

 3. Anke schreef:

  😉 ik haal mijn delicious er nog even bij! Zo zie je maar dat sommige recepten geen aandacht trekken. Ga er zeker naar kijken.
  Het is echt heel lekker in combinatie met kaas… en de porto… die is ook heel lekker! Moet de muffins nog steeds maken. Misschien houden we dat wel voor Pasen hé.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.