Finca Serrato: het leven zoals het is…

Filip is hier nu reeds een maand: hij heeft al gasten ontvangen, zonder electriciteit gezeten, hout gehakt,… en is intussen getransformeerd tot “Spanjaard”.

Zelf ben ik hier 1,5 week geweest, terug naar huis, ook 1,5 week, en intussen hier al terug 1,5 week. Voor diegene die nog kunnen volgen…

En ik wordt het hier ook goed gewoon. We hebben uiteraard de laatste week enorm geluk met het mooie zonnige klimaat. Daar proberen we uiteraard het maximum van te profiteren.

‘s Morgens staan er wat huishoudelijke taken gepland, of doen we wat inkopen.
Gisteren zijn we naar ‘het dorp’ = Colmenar geweest, om wat inkopen te doen. Je maakt best een lijstje, want het is 15 km heen, en nog eens 15 km terug… Als je geluk hebt, is datgene dat je nodig hebt voorradig, zoniet heb je pech, of moet je naar het volgende dorp. Uiteraard is alles te vinden in de grote ketens in Malaga als je echt iets speciaal nodig hebt. Dat is ook eens geweldig om te doen hoor! Zo’n 40 kassa’s, echt alles te vinden daar.
Dus gisteren eerst naar de post ‘Correos’, de ‘ijzerwinkel’ waar ze merkwaardig genoeg ook de hondenbrokken hebben die Paco en Layla eten, een superlekkerΒ koffietje drinken op het terras bij “Pepe” voor 1 euro, de slager binnen…
In de ijzerwinkel is het mij trouwens gelukt in mijn beste Spaans een “koord voor tussen het glas en het houtvuur” te vragen. Zelfs in het Nederlands zou ik niet weten hoe dit eigenlijk noemt. Iemand een idee?

De slager is ook 100 % puur natuur! Echt helemaal mijn ding. Je vraagt een kilo gemengd gehakt… geen probleem: je neemt 500 gr varkensvlees, en daar voeg je 500 gr rundvlees aan toe… en dat wordt voor je neus fijngemalen. Dat is geweldig toch? Hetzelfde voor het kalfsvlees dat ik nodig heb voor een stoofschotel. Geen voorgesneden stukken, nee hoor, wordt zorgvuldig voor je klaargemaakt. En intussen die Spaanse dames maar ‘praten’.

Er is ook een leuk cafe/restaurantje dat door Nederlanders wordt uitgebaat… en je kan er heerlijke tapas eten, pannenkoeken, of oliebollen πŸ™‚ Barbartola.
Dus heimwee moet je niet hebben.
Maandag gaan we nog eens naar de “Chinees”. Nee, geen restaurant, wel een winkel waar je echt alles wel kan vinden, voor geen geld. Ik ga er graag eens rondkijken…en kom vast met iets terug.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. **********Tania schreef:

  dat is pas een super leven:-)
  Geniet ervan met volle tuigen!!

 2. Nell Nijssen schreef:

  Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

 3. Caroline Brouwer schreef:

  Ook ik wens jouw en je familie het allerbeste voor 2013!
  groeten, Caroline

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.