De avocado light

Een nieuwe rubriek die ik vanaf 2018 introduceer gaat over nieuwtjes die mijn aandacht trekken of opvallen. Al is dit al niet meer zo recent nieuws aangezien de Spaanse producent “Isla Bonita” deze “avocado light” al in oktober heeft voorgesteld.

home-down-avocado

Na jaren van onderzoek en selectie heeft “Isla Bonita” een avocado ontwikkeld die 30% minder vet bevat. Hij heeft een gladde schil, een intense groene kleur en qua grootte mag hij er ook zeker zijn met een gemiddeld gewicht tussen 400 Γ  600 g en 13 cm diameter.

Volgens Isla Bonita heeft deze variΓ«teit nog een aantal eigenschappen die we appreciΓ«ren:

  • hij wordt minder snel bruin
  • rijpt sneller
  • heeft een zacht vruchtvlees
  • mildere smaak

Nu moet ik jullie misschien verder teleurstellen: hij is enkel nog maar te verkrijgen in Spanje in bepaalde winkelketens. Over de prijs kan ik trouwens ook niets terugvinden.

Dus hou ik me maar aan de gewone variant die ik bij gelegenheid zelf kan plukken πŸ₯‘πŸ˜‰

mezelf met avocado

handtekening groetjes zwart

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.