Asperges met zalm en gepocheerd ei

Een gekookt eitje is lekker, een gepocheerd eitje is echter ook heel lekker.

Een ei pocheren is echt niet moeilijk: je moet enkel een aantal regels respecteren en het een paar keer doen en durven.

  1. Neem verse eieren uit de koelkast
  2. Je moet geen grote pot nemen, een hapjespan volstaat
  3. Laat het water met een flinke scheut witte azijn koken, en hou het dan net onder het kookpunt.
  4. Breek het ei in een kopje
  5. Maak in het water een draaikolk en doe het ei er in.
  6. Laat het 4 minuten in het water
  7. Haal het met een spatel uit het water en leg het op een keukenhanddoek.

Als je ze allemaal hebt gedaan, warm je ze even terug op in wat warm water.
Zelf doe ik liefst 1 ei per keer, moet je er echter veel doen, kan het per 2.

Et voila… lekkere asperges met zalm en een gepocheerd eitje.

Smakelijk!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.