Ga terug Email Link
+ servings
aardappelgnocchi

Aardappelgnocchi

Heerlijk lichte aardappelkussentjes met een lekker tomatensausje
3 van 2 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
3
401 kcal

Materiaal

  • Gnocchiplankje of vork

Wat heb je nodig?
  

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 100 g type 00 bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Tomaten uit de oven

  • 400 g kerstomaatjes (aan steeltjes)
  • chiliflakes
  • peper en zout
  • olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar in de schil.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal, strooi er naar smaak chiliflakes over, peper, zout en olijfolie. Plaats de schaal 15 tot 20 minuutjes in de oven op 180 à 200 °C.
  • Giet de aardappelen af en laat een beetje droog stomen.
  • Zodra ze een beetje zijn afgekoeld kan je ze pellen.
  • Pureer ze met een stamper of pureeknijper en voeg er de bloem en nootmuskaat aan toe.
  • Zet opnieuw een pot met gezouten water op om de gnocchi te koken.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en haal de steeltjes en velletjes eraf.
  • Rol het deeg uit tot een "worst" en snij er schijfjes van. Rol ze over het plankje of vork om de typische gnocchivorm te maken.
  • Kook ze in delen gaar. Dit duurt maar 1 tot 2 minuten. Zodra ze bovendrijven zijn ze klaar.
  • Voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Werk af met pesto, rucola en nog wat gemalen parmezaanse kaas.
Notities
In de reeks maakt Jamie de pesto met walnoten , en een mengeling van rucola en basilicum. En ook geen Parmezaanse kaas maar met Pecorino. 

Voedingswaarde

Calories: 401kcal | Carbohydrates: 88g | Protein: 12g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 35mg | Potassium: 1727mg | Fiber: 9g | Sugar: 6g | Vitamin A: 659IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 60mg | Iron: 4mg
Trefwoord aardappelen, kerstomaatjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!