Kook de aardappelen in gezouten water gaar in de schil.
Doe de tomaatjes in een ovenschaal, strooi er naar smaak chiliflakes over, peper, zout en olijfolie. Plaats de schaal 15 tot 20 minuutjes in de oven op 180 à 200 °C.
Giet de aardappelen af en laat een beetje droog stomen.
Zodra ze een beetje zijn afgekoeld kan je ze pellen.
Pureer ze met een stamper of pureeknijper en voeg er de bloem en nootmuskaat aan toe.
Zet opnieuw een pot met gezouten water op om de gnocchi te koken.
Haal de tomaatjes uit de oven en haal de steeltjes en velletjes eraf.
Rol het deeg uit tot een "worst" en snij er schijfjes van. Rol ze over het plankje of vork om de typische gnocchivorm te maken.
Kook ze in delen gaar. Dit duurt maar 1 tot 2 minuten. Zodra ze bovendrijven zijn ze klaar.
Voeg ze toe aan de tomatensaus.
Werk af met pesto, rucola en nog wat gemalen parmezaanse kaas.
Notities
In de reeks maakt Jamie de pesto met walnoten , en een mengeling van rucola en basilicum. En ook geen Parmezaanse kaas maar met Pecorino.