32scampi's of gamba's zonder pantseren darmkanaan verwijderd (stuk of 6 per persoon)
een beetje rucola
eventueel wat witte wijn
Wat moet je doen?
Als de bonen of asperges nog niet gekookt zijn, is dit het moment zodat je nadien rustig verder kan werken en je de pot kan gebruiken om je bouillon in op te warmen. (afwas vermijden). Dunne groene asperges kan je ook grillen.
Verhit intussen een hapjespan op het vuur met een klontje boter. Stoof hierin de venkel aan. Strooi de rijst erbij en roer een beetje. Blus indien gewenst met de witte wijn en laat de wijn verdampen.
Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe en kook zo de risotto gaar zonder te roeren. Zodra de risotto bijna gaar is, bak je de scampi's aan.
Voeg bij de gare risotto de pesto (hoeveelheid naar smaak), samen met de asperges of boontjes. Leg er enkele scampi's of gamba's bovenop en werk af met rucola en/of enkele blaadjes basilicum.
Wil je het iets smeuiger, dan lepel ik altijd er nog wat frisse Philadelphiakaas bij.
Notities
In plaats van asperges kan je ook andere groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld groene boontjes. Kook deze dan wel eerst voor. Voor een extra frisse toets kan je er ook nog een beetje citroenzeste bijdoen.