Ga terug Email Link
+ servings
pestorisotto

Pestorisotto met gamba's

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
4
422 kcal

Materiaal

  • kleine kookpot
  • hapjespan met deksel

Wat heb je nodig?
  

  • 1,5 l warme groentebouillon
  • 350 gr risottorijst vb. carnaroli
  • 250 gr groene asperges gegrild of gekookt
  • pesto al dan niet zelfgemaakt, zie onderaan
  • 1 kleine venkel in stukjes
  • 32 scampi's of gamba's zonder pantser en darmkanaan verwijderd (stuk of 6 per persoon)
  • een beetje rucola
  • eventueel wat witte wijn

Wat moet je doen?
 

  • Als de bonen of asperges nog niet gekookt zijn, is dit het moment zodat je nadien rustig verder kan werken en je de pot kan gebruiken om je bouillon in op te warmen. (afwas vermijden). Dunne groene asperges kan je ook grillen.
  • Verhit intussen een hapjespan op het vuur met een klontje boter. Stoof hierin de venkel aan. Strooi de rijst erbij en roer een beetje. Blus indien gewenst met de witte wijn en laat de wijn verdampen.
  • Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe en kook zo de risotto gaar zonder te roeren. Zodra de risotto bijna gaar is, bak je de scampi's aan.
  • Voeg bij de gare risotto de pesto (hoeveelheid naar smaak), samen met de asperges of boontjes. Leg er enkele scampi's of gamba's bovenop en werk af met rucola en/of enkele blaadjes basilicum.
  • Wil je het iets smeuiger, dan lepel ik altijd er nog wat frisse Philadelphiakaas bij.
Notities
In plaats van asperges kan je ook andere groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld groene boontjes. Kook deze dan wel eerst voor. 
Voor een extra frisse toets kan je er ook nog een beetje citroenzeste bijdoen. 

Voedingswaarde

Calories: 422kcal | Carbohydrates: 81g | Protein: 22g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.3g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 113mg | Sodium: 1606mg | Potassium: 620mg | Fiber: 6g | Sugar: 7g | Vitamin A: 1344IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 91mg | Iron: 6mg
Trefwoord arborio, gamba, rijst, scampi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!