Gehakt-groentesaus voor bij pasta
Prevent your screen from going dark
Gang Pasta
Keuken Europees
- 500 g gemengd gehakt
- 560 g tomato frito of passata
- 1 ui, versnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (1 blik = 400 g)
- 3 stengels bleekselder, brunoise
- 1 stengel prei, brunoise
- 2 grote wortels in kleine blokjes
- 1 courgette in kleine blokjes
- 1 aubergine in kleine blokjes
- 1 - 2 rode paprika in kleine blokjes
- 250 g champignons in kleine blokjes
- 1 el spaghettikruiden
- 1,5 tl komijnpoeder
Verhit een beetje boter of olijfolie in een grote pot. Voeg de ui toe en stoof deze aan tot deze zacht is.
Voeg de knoflook toe en stoof nog een klein minuutje mee.
Doe er vervolgens het gehakt bij en bak het rul.
Nu is het de beurt aan de groentenblokjes. Voeg ze toe en meng alles goed door.
Breng op smaak met de spaghettikruiden en het komijnpoeder en voeg er de tomato frito en tomatenblokjes aan toe.
Laat alles minstens 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.
Calories: 297kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 19g | Fat: 17g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 59mg | Sodium: 105mg | Potassium: 1198mg | Fiber: 6g | Sugar: 11g | Vitamin A: 4585IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 63mg | Iron: 4mg
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder