Ga terug Email Link
+ servings

Gehakt-groentesaus voor bij pasta

No ratings yet
Gang Pasta
Keuken Europees
6
297 kcal

Materiaal

  • 1 grote kookpot

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g gemengd gehakt
  • 560 g tomato frito of passata
  • 1 ui, versnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (1 blik = 400 g)
  • 3 stengels bleekselder, brunoise
  • 1 stengel prei, brunoise
  • 2 grote wortels in kleine blokjes
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 1 aubergine in kleine blokjes
  • 1 - 2 rode paprika in kleine blokjes
  • 250 g champignons in kleine blokjes
  • 1 el spaghettikruiden
  • 1,5 tl komijnpoeder

Wat moet je doen?
 

  • Verhit een beetje boter of olijfolie in een grote pot. Voeg de ui toe en stoof deze aan tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en stoof nog een klein minuutje mee.
  • Doe er vervolgens het gehakt bij en bak het rul.
  • Nu is het de beurt aan de groentenblokjes. Voeg ze toe en meng alles goed door.
  • Breng op smaak met de spaghettikruiden en het komijnpoeder en voeg er de tomato frito en tomatenblokjes aan toe.
  • Laat alles minstens 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Voedingswaarde

Calories: 297kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 19g | Fat: 17g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 59mg | Sodium: 105mg | Potassium: 1198mg | Fiber: 6g | Sugar: 11g | Vitamin A: 4585IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 63mg | Iron: 4mg
Trefwoord gehakt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!