Begin als je deze niet in voorraad hebt met het maken van de specerijenmix.
2 tl kardemompoeder of gemalen zaad, 2 tl komijnpoeder of gemalen zaad, 1 tl (gerookt) paprikapoeder, 2 tl kurkuma
Meng hiervoor gewoon alle ingrediënten bij elkaar.
De zalm
Snij de zalm in blokjes van ongeveer 4 cm. (24 blokjes in totaal)
800 g zalmfilet zonder vel
Meng de blokjes met de specerijenmix, de olijfolie, peper en zout.
2 tl sumak, 1 el specerijenmix (zie hieronder), 2 el olijfolie
Zet een uurtje weg in de koelkast (kan ook langer)
De uien
Verwarm de olijfolie in een pan en laat de ui 5 minuten stoven. Roer af en toe. Ze moeten glazig zijn en niet gekleurd. Neem van het vuur.
300 g ui, 2 el olijfolie
Peterselie olie
Doe de peterselie, knoflook, olie en zout en een draai van de pepermolen in een kleine keukenmachine en mix glad.
40 g peterselie, 90 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/4 tl zout
Schil de citroen (let erop om het witte vlies ook te verwijderen) en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Snij de partjes grof en roer de stukjes door de peterselie olie.
1 citroen
De spiesen
Rijg een cherrytomaatjes op een spies, gevolgd door afwisselend een stukje zalm en een stukje ui.
12 - 16 cherrytomaatjes
Sluit af met opnieuw een cherrytomaatje.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verwarm de grillpan (ingevet) en bak de zalmspiesen aan alle kanten. ( 3- 4 minuten)
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bak ze nog 6- 7 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven en besprenkel de spiesen met de peterselie olie.