Snijd de tomaten in plakken of stukjes en scheur de basilicum in grove stukken en snijd de knoflook in schijfjes. Doe wat olijfolie in de pan en bedek de bodem met een laag tomaten.
Strooi daarover wat basilicum en zout, eventueel ook wat peper, en een deel van de knoflook.
Breek de spaghetti doormidden en spreid hem eroverheen. Dan volgt weer een laag tomaten met basilicum, knoflook, zout en peper.
Giet er opnieuw een beetje olijfolie over en zet het deksel op de pan. Laat de pasta 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
Proef of de spaghetti al dente, beetgaar, is. Is dat nog niet, laat de spaghetti dan nog rustig even verder garen. Voeg eventueel een beetje extra water toe. (als je goede sappige tomaten hebt zal dit niet nodig zijn)
Meng dan het geheel door elkaar en verdeel het over de voorverwarmde borden.
Werk af met basilicum en parmezaan.
Notities
Variaties:
Op het einde van de bereiding kan je er ook nog kappertjes en olijven bij doen.
Trefwoord Pasta, spaghetti, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder