1kgontbeende lamsschouder in blokjes, lamsstoofvleesong. 3 cm
4tlolie
1ui in ringen
2tenenknoflook
2tlverse geraspte gember
4tl ras-el-hanout
200ggedroogde abrikozen
350mlkippenbouillon
250mlsinaasappelsap
2 à 3pastinaken
1bos wortels
Afwerking
3elgehakte peterselie
3el geroosterde amandelschilfers
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak het lamsvlees rondom aan in een beetje olie in een pan. Doe dit in porties.
Schep het over in een grote ovenschaal.
Bak ook de ui goudbruin in een beetje olie en voeg na ongeveer 10 minuten de knoflook, gember en ras al hanout bij. Schep om zodat het aroma vrijkomt en voeg bij in de ovenschaal.
Schenk de bouillon en sinaasappelsap in de pan en breng aan de kook.
Giet dit in de ovenschotel over het vlees en voeg de abrikozen toe. Schep alles goed om.
Dek de ovenschaal af en gaar 1 uur in de oven.
Voeg na 1 uur de groenten toe en zet opnieuw 1 uur in de oven tot het vlees mals is en de groenten gaar.
Meng de peterselie, citroenschil en amandelschaafsel in een kom.
Bestrooi de lamstajine met het peterselie mengsel en serveer.