Ga terug Email Link
+ servings
cake met sinaasappel en amandel

Cake met sinaasappel en amandel

No ratings yet
Gang Zoet
Keuken Europees
8
450 kcal
Voor 24 x 11cm rectangle

Materiaal

  • 1 Cakevorm, ingevet en bebloemd of bekleed met bakpapier
  • Mixer of standmixer

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g zachte boter (kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 200 g bloem
  • 4 eieren (medium) of 3 grote
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g yoghurt
  • 1 tl vanille-extract of poeder
  • 10 g amandelschilfers
  • 1 el sinaaszeste
Voor: 24 x 11cm rectangle

Wat moet je doen?
 

  • Klop de boter met de suiker, vanille en sinaaszeste romig in een kom met een mixer of in een standmixer
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng telkens goed en maak de randen van de kom proper.
  • Voeg de amandelpoeder toe, gevolgd door de bloem samen met het bakpoeder tot een glad deeg.
  • Voeg als laatste nog de yoghurt toe en meng kort!
  • Doe het cakebeslag in de voorbereide vorm en strooi er de amandelschilfer over.
  • Verwarm de oven voor op 170°C en bak de cake gaar in 50 à 60 minuten. Dit is ovenafhankelijk, dus doe steeds de priktest.
Notities
  • Je kan ook zelfrijzende bloem gebruiken. Laat het bakpoeder dan weg.
  • Als de cake te bruin wordt maar is nog niet gaar, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 8g | Fat: 27g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 136mg | Sodium: 209mg | Potassium: 80mg | Fiber: 2g | Sugar: 26g | Vitamin A: 744IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 55mg | Iron: 2mg
Trefwoord amandelpoeder, appelsien, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!