Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cake met sinaasappel en amandel
No ratings yet
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Recept afdrukken
Pin recept
Delen op Facebook
Gang
Zoet
Keuken
Europees
8
450
kcal
Voor
24
cm
24
x
11
cm
rectangle
Materiaal
1 Cakevorm, ingevet en bebloemd of bekleed met bakpapier
Mixer of standmixer
Wat heb je nodig?
0,5
1x
2x
3x
200
g
zachte boter (kamertemperatuur)
200
g
suiker
200
g
bloem
4
eieren (medium)
of 3 grote
60
g
amandelpoeder
1
tl
bakpoeder
25
g
yoghurt
1
tl
vanille-extract of poeder
10
g
amandelschilfers
1
el
sinaaszeste
Voor:
24
cm
24
x
11
cm
rectangle
Wat moet je doen?
Klop de boter met de suiker, vanille en sinaaszeste romig in een kom met een mixer of in een standmixer
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng telkens goed en maak de randen van de kom proper.
Voeg de amandelpoeder toe, gevolgd door de bloem samen met het bakpoeder tot een glad deeg.
Voeg als laatste nog de yoghurt toe en meng kort!
Doe het cakebeslag in de voorbereide vorm en strooi er de amandelschilfer over.
Verwarm de oven voor op 170°C en bak de cake gaar in 50 à 60 minuten. Dit is ovenafhankelijk, dus doe steeds de priktest.
Notities
Je kan ook zelfrijzende bloem gebruiken. Laat het bakpoeder dan weg.
Als de cake te bruin wordt maar is nog niet gaar, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Voedingswaarde
Calories:
450
kcal
|
Carbohydrates:
46
g
|
Protein:
8
g
|
Fat:
27
g
|
Saturated Fat:
14
g
|
Polyunsaturated Fat:
1
g
|
Monounsaturated Fat:
6
g
|
Trans Fat:
1
g
|
Cholesterol:
136
mg
|
Sodium:
209
mg
|
Potassium:
80
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
26
g
|
Vitamin A:
744
IU
|
Vitamin C:
0.2
mg
|
Calcium:
55
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoord
amandelpoeder, appelsien, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld
@donnacaramella
/ tag
#donnacaramella
!