Ga terug Email Link
+ servings
Pasta met pompoen

Pasta met pompoen en feta

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
4

Wat heb je nodig?
  

  • 400 g linguine of andere pasta
  • 50 g olijven, in stukjes zwarte (ontpit)
  • 1 kleine butternut pompoen geschild
  • 1 el poedersuiker optioneel
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Afwerking

  • 100 g rucola
  • 100 g geitenkaas ik gebruik soms ook feta, gebruik ook gerust meer naar smaak.
  • 2 el pompoenpitolie facultatief - maar geeft net dat ietsje meer smaak!
  • pompoenpitten (even gegrild) optioneel

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de pompoen in blokjes (niet te klein) en leg ze in een ovenschaal.
  • Meng de poedersuiker met een snuifje zout en bestrooi er de pompoen mee. Besprenkel met olijfolie en zet 15 à 20 minuten in de oven, of tot de pompoen goudbruin is.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Giet af en meng met de pompoen, rucola, olijven en kaas.
  • Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met pompoenpitolie.
Notities
Bron: bij mij is dit het boekje Budget -koken , maar ik heb het ook teruggevonden op de website http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/2268/linguine-met-pompoen-en-rucola">Libelle Lekker
Trefwoord feta, Pasta, Pompoen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!