Ga terug Email Link
+ servings
Witte bonen dip

Witte bonen dip

Voor een gezond aperitief hapje.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Hapjes
Keuken Mediterraans
4

Wat heb je nodig?
  

  • 400 g witte bonen (uitgelekt)
  • 2 el za'atar
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap (van halve grote citroen)
  • 4 el yoghurt
  • snufje grof zeezout

Za'atar (zie opmerking)

  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 el sumac
  • 2 el sesamzaad, licht geroosterd
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl zout

Wat moet je doen?
 

  • Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en mix alles tot een gladde crème.
  • Schep om te serveren de dip in een mooi serveerkommetje en druppel er nog wat extra olijfolie over en extra za'atar.
  • Serveer de dip met stukjes rauwe wortel, bloemkool of broodstokjes.

Za'atar

  • Meng alle ingrediënten samen.
Notities
Za'atar is een vaak gebruikte smaakmaker in de keuken van het Midden-Oosten. Je kan het zo in een potje kopen of het eenvoudig zelf samenstellen. 
Trefwoord witte bonen, za'atar
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!