Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenspiesjes in Indische marinade
No ratings yet
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Recept afdrukken
Pin recept
Delen op Facebook
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indisch
4
personen
Wat heb je nodig?
0,5
1x
2x
3x
8
onderkippenbouten zonder vel of bot
(of 4 kleine kipfilets)
Marinade
½
tl
zout
2
el
citroensap
2
cm
verse gemberwortel
2
teentjes
knoflook
1
tl
komijnpoeder
1
tl
paprikapoeder
¼
tl
cayennepeper
1
tl
garam masala
6
el
room
Wat moet je doen?
Snij de onderbout filets in gelijke blokjes. (ong. in 4)
Marinade
Meng het zout en citroensap in een grote kom en schep de filetstukjes erdoor.
Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Doe alles in een kommetje en voeg er de komijn, cayennepeper, garam masala en room bij.
Schep dit door het kippenmengsel en laat minumim 30 minuten in de koelkast marineren. (hoe langer het wordt gemarineerd hoe lekkerder het wordt)
Bakken
Verwarm de oven voor op 80°C en zet er een schaal in.
Rijg intussen de kippenblokjes op een satestokje.
Verhit een beetje boter in een pan en bak de spiesjes kort aan: 1,5 minuut aan iedere zijde.
Leg ze meteen in de schaal en zet 45 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur 5 minuten voor het einde naar 230°C.
Notities
Heerlijk met een street salad, chapata en raita.
Trefwoord
garam masala, gember, kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld
@donnacaramella
/ tag
#donnacaramella
!