Spruitjesgratin
Comfortfood zoals het hoort
Prevent your screen from going dark
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
- 500 g gram spruitjes
- 200 gram champignons
- 4 dikke worsten in schijfjes Of 4 dunnere in 3 of 4 stukken
- 200 ml soya room light of andere room
- 1 el mosterd
- gratinkaas
Kuis de spruitjes (buitenste blaadjes verwijderen) en snij grote exemplaren in 2.
Kook ze gaar (ik doe steeds wat bakingsoda in het water om de spruitjes mooi groen te houden)
Bak intussen de champignons en nadien ook de worsten.
Doe de spruitjes erbij en meng even goed.
Doe alles in een ovenschaal. Meng de mosterd met de room en giet over het spruitjesmengsel. Werk af met de gratinkaas.
Zet nog 15 min. in een oven van 180° en even onder de gril.
Lekker bij een gekookt of gebakken aardappeltje.
Je kan er ook steeds nog wat gebakken spekblokjes aan toevoegen voor extra smaak.
Calories: 545kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 23g | Fat: 45g | Saturated Fat: 22g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 131mg | Sodium: 673mg | Potassium: 979mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1871IU | Vitamin C: 107mg | Calcium: 191mg | Iron: 3mg
Trefwoord spruiten, spruitjes, worst
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder