Ga terug Email Link
+ servings
Varkensstoofpotje

Varkensstoofpotje met amandelsaus

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

Picada

  • 4 knoflookteentjes
  • 15 à 20 gram brood
  • 75 gram blanke amandelen ( = zonder velletjes)
  • 1 el gehakte platte peterselie

Stoofvlees

  • 1 kg varkensstoofvlees als het nog niet gesneden is, snij het vlees dan in blokjes van ongeveer 3 cm
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 4 knoflookteentjes gehakt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gehakte tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout
  • 5 el olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm ongeveer twee eetlepels olijfolie in een grote pot. Doe de hele knoflooktenen en het brood erbij en bak heel even tot het een beetje kleur heeft. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Kruid de stukjes vlees met een beetje zout en peper en wentel ze door de bloem (of maïzena kan ook)
  • Verwarm opnieuw 2 eetlepels olie in de pot en bak de stukjes vlees aan in de hete olie. Doe dit in gedeelten zodat het vlees zeker bakt en niet "kookt".
  • Haal de stukjes vlees opnieuw uit de pot en zet opzie.
  • Doe opnieuw een lepel olie in de pot en bak de ui samen met de gehakte knoflook, gerookt paprikapoeder, tijm en laurierblad. Laat rustig 10 minuten even stoven tot de ui zacht is.
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Doe het vlees opnieuw in de pot, en laat op een zacht vuurtje 1,5 uur sudderen tot het vlees mals is.
  • Zodra het vlees klaar is, lepel je ongeveer 16 eetlepels van de saus uit de pot in een hakker samen met het brood, de hele knoflooktenen, de amandelen en de peterselie.
  • Hak alles tot een gladde pasta = picada
  • Doe de picada bij in de pot en kook alles nog even samen voor 5 minuten tot de saus een beetje is ingedikt.
Trefwoord amandelen, varkensvlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!