Ga terug Email Link
Albondigas en salsa de tomate

Albondigas en salsa de tomate

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken Spaans

Wat heb je nodig?
  

De balletjes

  • 500 g gemengd gehakt (als het gehakt al gekruid is hoef je er geen peper en zout meer aan toe te voegen)
  • 50 g brood
  • 30 ml rode wijn
  • 1 ei
  • verse peterselie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • paneermeel of bloem om de balletjes door te rollen

De saus

  • 1 plukje Saffraan 7 of 8 draadjes volstaan!
  • 150 ml lauwwarm water
  • 3 tot 4 tomaten (ik heb graag veel saus) (of 2 grote Spaanse tomaten)
  • 1 ui, fijngesnipperd (of 1/4 van een grote Spaanse ui, ong. 80 tot 100 g)
  • 1 el paneermeel
  • 50 ml rode wijn

De picada

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el amandelen
  • handvol gehakte platte peterselie
  • beetje grof zeezout

Wat moet je doen?
 

Picada

  • Pureer de knoflook samen met de amandelen, peterselie en een snufje zout in een hakmolen of kleine blender. Hou apart

De balletjes

  • Week het brood in de wijn tot het zacht is.
  • Meng dan met het gehakt, de peterselie, knoflook en ei.
  • Maak balletjes van ongeveer 25 gr.
  • Rol de balletjes door het paneermeel of bloem en bak ze aan rondom aan in een pan. Haal ze uit de pan en maak de saus.

De saus

  • Week de saffraan in het water.
  • Hak de tomaten in stukken in een foodprocessor tot pulp.
  • Doe een beetje olie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui aan tot ze zacht is.
  • Voeg de tomatenpulp toe en laat rustig enkele minuten verder sudderen.
  • Doe er vervolgens het paneermeel bij en de rode wijn gevolgd door het water met de saffraan en laat rustig verder 15 minuutjes op laag vuur verder sudderen.

Afwerking

  • Voeg als de saus klaar is de picada en de balletjes toe, meng even en laat eventjes samen sudderen. Werk af met extra peterselie en /of picada
Trefwoord gehakt, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!