Ga terug Email Link
+ servings
Groene minestrone

Groene minestrone

No ratings yet
Gang Soep
Keuken Europees
3

Materiaal

  • 1 grote kookpot

Wat heb je nodig?
  

  • olijfolie
  • 1 preistengel fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • een beetje tijmblaadjes en oregano
  • 1 liter bouillon groenten of kippenbouillon
  • 200 g tuinboontjes
  • 400 g doperwtjes
  • 1 blik kikkererwten uitgelekt 400g
  • 100 g kleine gekookte pasta
  • Afwerking
  • 75 g geitenkaas verbrokkeld (optioneel)
  • gehakte basilicum optioneel

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm enkele eetlepels olijfolie in een grote pot en stoof de prei, ui en knoflook op een laag vuurtje gaar. Het mag zeker niet aanbranden want dan krijg je een bittere smaak in je soep. Voeg de bouillon toe en laat enkele minuten koken. Voeg na enkele minuten de tuinbonen en erwtjes toe.
  • Laat nog een kleine 5 minuten koken en voeg dan de kikkererwten toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat even doorkoken tot alles gaar is.
  • Pureer de helft van de soep en breng ze op smaak met peper en zout. (voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik is)
  • Doe de gepureerde soep bij de rest samen met de gekookte pasta. Warm opnieuw op.
  • Schep de soep in kommen en werk af met de geitenkaas, gehakte basilicum, nog wat extra olijfolie.
Trefwoord erwten, kikkererwten, Pasta, tuinbonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!