Oosterse soep met balletjes
Een heerlijke bouillon met Oosters smaken
Prevent your screen from going dark
Gang Soep
Keuken Aziatisch
- 2 stengels citroengras
- 3 à 4 cm gember
- 1,5 à 2 liter kippenbouillon
- 3 à 4 blaadjes kaffirlimoen
- 4 lentuien
- 1 handvol koriander kan weggelaten worden als je dit niet lust
- 400 g gehakt (varken/kalf)
- sojasaus
- sesamolie
- limoensap naar smaak
- beetje suiker naar smaak
- 1 rode chilipeper in plakjes optioneel
- sweet kale mix of spinazie
- 80 g rijstnoedels (gekookt)
Verwijder de taai buitenkanten van het citroengras en snij de stengels in 2.
Schil de gember en snij in schijfjes.
Giet de kippenbouillon in een grote pot en breng deze aan de kook met het citroengras, de gember en de limoenblaadjes.
Laat de bouillon rustig 10 minuten pruttelen.
Intussen kan je de balletjes maken
Balletjes
Maak de lente-uitjes schoon en snij het groen eraf (hou dit bij)
Hak het wit fijn.
Spoel de koriander (en droog hem goed) en hak de blaadjes ook fijn.
Meng de lentui-uitjes en koriander met het gehakt. (voeg eventueel nog een ei toe en wat panneermeel afhankelijk of het te droog of te nat is).
Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.
Rol het gehakt tot balletjes.
Bouillon
Zeef de bouillon en giet opnieuw in de pot. Breng op smaak met sojasaus en citroen of limoensap en eventueel een heel klein beetje suiker.
Doe de gehaktballetjes in de bouillon en laat stilletjes 10 minuten koken.
Afwerking
Verdeel de rijstnoedels, het groen van de lentui (in ringejets) en de rode peper over kommetjes.
Server de bouillon erover en werk af met jonge kale mix indien gewenst.
Trefwoord bouillon, citroengras, gehakt, gember
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder