Ga terug Email Link
Cheesecake

Cheesecake met abrikozen

Anke Morreel
Een heerlijk fris licht dessertgebak
No ratings yet
Gang Dessert

Materiaal

  • taartvorm

Wat heb je nodig?
  

Deeg

  • 150 gr bloem
  • 75 gr zelfrijzende bloem
  • 90 gr boter in blokjes
  • 55 gr suiker
  • 4 el water of citroensap

Vulling

  • 1 kg plattekaas
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1,6 dl room
  • 45 g maizena
  • geraspte schil van 1 citroen of limoen en sap van 1 citroen
  • groot blik halve abrikozen op sap of siroop

Amandeltopping

  • 50 g 45 gr boter in blokjes
  • 2 el suiker
  • 50 g boter in blokjes
  • 20 g amandelschilfers

Wat moet je doen?
 

Deeg

  • Zeef bloem en zelfrijzende bloem in kom.
  • Wrijf de boter er doorheen. (gewoon met haak is ook in orde).
  • Voeg de suiker en voldoende water of citroensap toe tot er een zacht deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het in de bakvorm ( ⦰26cm of 20x30cm)
  • Zet 10 minuten koel weg.

Amandeltopping

  • Maak de amanteltopping door de bloem met de suiker te mengen, de boter erdoorheen te wrijven en de amandelschilfers toe te voegen. (het moet wat kruimelig zijn) Zet opzij.

Vulling

  • Klop de kwark en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de room, bloem, maïzena citroensap en citroenschil toe.
  • Giet de vulling in de vorm en
  • Leg de abrikozen op de vulling en verdeel de amandeltopping erover.
  • Bak 50 tot 55 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven
  • Laat de kwarktaart volledig afkoelen.
Trefwoord abrikozen, kwark, platte kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!