Go Back

Lamstajine

Een lamstajine, maar dan in de vorm van een ovenschotel.
Maaltijd Hoofdgerecht
Trefwoord abrikozen, lamsvlees, sinaasappel, wortelen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 1 kg ontbeende lamsschouder in blokjes, lamsstoofvlees ong. 3 cm
  • 4 tl olie
  • 1 ui in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl verse geraspte gember
  • 4 tl ras-el-hanout
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 350 ml kippenbouillon
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 2 à 3 pastinaken
  • 1 bos wortels

Afwerking

  • 3 el gehakte peterselie
  • 3 el geroosterde amandelschilfers

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Bak het lamsvlees rondom aan in een beetje olie in een pan. Doe dit in porties.
  • Schep het over in een grote ovenschaal.
  • Bak ook de ui goudbruin in een beetje olie en voeg na ongeveer 10 minuten de knoflook, gember en ras al hanout bij. Schep om zodat het aroma vrijkomt en voeg bij in de ovenschaal.
  • Schenk de bouillon en sinaasappelsap in de pan en breng aan de kook.
  • Giet dit in de ovenschotel over het vlees en voeg de abrikozen toe. Schep alles goed om.
  • Dek de ovenschaal af en gaar 1 uur in de oven.
  • Voeg na 1 uur de groenten toe en zet opnieuw 1 uur in de oven tot het vlees mals is en de groenten gaar.
  • Meng de peterselie, citroenschil en amandelschaafsel in een kom.
  • Bestrooi de lamstajine met het peterselie mengsel en serveer.