Ga terug Email Link
+ servings
43 pannenkoek

43 pannenkoeken

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Dessert
Porties 4

Materiaal

  • Pannenkoekenpan

Wat heb je nodig?
  

  • 55 gr bloem
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 tl olie
  • 300 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 15 gr boter
  • 3 el “43” of whiskey
  • 175 gr frambozen of bosbessen of andere vruchten, in de wintermaanden is de diepvries een goed alternatief
  • poedersuiker
  • zure room of ijs.

Wat moet je doen?
 

  • Zeef de bloem en en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Klop de melk er geleidelijk door zodat je een glad beslag krijgt.
  • Verhit een middelgrote koekenpan (of pannenkoekenpan als je dit hebt) met antiaanbaklaag. Doe er wat olie in en verdeel het met keukenpapier over de bodem. Schenk er voldoende beslag in om de bodem net te bedekken. Bak de pannenkoek 1 minuut, maak de randen los, draai om, en bak nog 1 minuut. Laat de pannenkoek op een bord glijden, en maak nog 3 andere pannenkoeken. Zet apart.
  • Schenk het sinaasappelsap in de pan en voeg de honing en boter toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten indikken. Roer de gekozen likeur erdoor.
  • Vouw elke pannenkoek dubbel, en dan nog eens. Laat de 3-hoekjes in de pan glijden, en laat ze even opwarmen in de saus.
  • Leg op elk bord een pannenkoek, schenk de saus erover en strooi er wat frambozen over.
  • Bestrooi nog wat met poedersuiker en eventueel room. (of ijs)
Trefwoord appelsien
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!