Appelsoesjes
Leuke frisse en lekkere originele appelsoesjes
Prevent your screen from going dark
Gang Dessert
Keuken Europees
Toplaagje
- 100 g boter
- 120 g lichte basterdsuiker
- 120 g bloem
Afwerking
- marsepein groen en bruin
- naar keuze chocolade voor de steeltjes
Krokant deeg
Begin met het maken van het krokante deeg.
Klop hiervoor de boter met een klopper tot crème (mayonaise dikte)
Voeg de basterdsuiker toe en klop hem hier licht door.
Schep de bloem erdoor en meng goed.
Rol het deeg uit tot 2 mm. (doe dit tussen 2 vellen bakpapier)
Leg het deeg in de vriezer.
Crème suisse
Roer de gele room glad.
Week de gelatineblaadjes en smelt deze nadien op een zacht vuurtje
Meng de gesmolten gelatine onder de gele room.
Meng de slagroom en appelstukjes door de gele room.
Soezen
Spuit van het deeg kleine soesjes met een glad spuitmondje. (nr 12)
Steek rondjes uit van het krokant deeg en leg dit op de soesjes.
Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer 15 minuten.
Laat afkoelen.
Doe de crème suisse in een spuitzak met spuitmondje.
Maak onderaan een opening in de soezen en vul ze met de crème.
Rol marsepein uit , steek rondjes en blaadjes uit en decoreer de bovenzijde.
Strijk het dekseltje nog wat in met neutrale spiegel voor een glanzend effect. Werk af met een steeltje
Trefwoord aardappelen, crème patissière
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder