Ga terug Email Link
appelsoesjes

Appelsoesjes

Leuke frisse en lekkere originele appelsoesjes
No ratings yet
Gang Dessert
Keuken Europees

Materiaal

  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Wat heb je nodig?
  

Crème suisse met appel

Toplaagje

  • 100 g boter
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 120 g bloem

Afwerking

  • marsepein groen en bruin
  • naar keuze chocolade voor de steeltjes

Wat moet je doen?
 

Krokant deeg

  • Begin met het maken van het krokante deeg.
  • Klop hiervoor de boter met een klopper tot crème (mayonaise dikte)
  • Voeg de basterdsuiker toe en klop hem hier licht door.
  • Schep de bloem erdoor en meng goed.
  • Rol het deeg uit tot 2 mm. (doe dit tussen 2 vellen bakpapier)
  • Leg het deeg in de vriezer.

Crème suisse

  • Roer de gele room glad.
  • Week de gelatineblaadjes en smelt deze nadien op een zacht vuurtje
  • Meng de gesmolten gelatine onder de gele room.
  • Meng de slagroom en appelstukjes door de gele room.

Soezen

  • Spuit van het deeg kleine soesjes met een glad spuitmondje. (nr 12)
  • Steek rondjes uit van het krokant deeg en leg dit op de soesjes.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer 15 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Doe de crème suisse in een spuitzak met spuitmondje.
  • Maak onderaan een opening in de soezen en vul ze met de crème.
  • Rol marsepein uit , steek rondjes en blaadjes uit en decoreer de bovenzijde.
  • Strijk het dekseltje nog wat in met neutrale spiegel voor een glanzend effect.
  • Werk af met een steeltje
Trefwoord aardappelen, crème patissière
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!