Ga terug Email Link
+ servings
risotto met worst en venkel

Risotto met worst en venkel

Anke Morreel
Een heerlijk risotto met rode wijn. Comford food met de hoofdletter C.
No ratings yet
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Materiaal

  • hapjespan

Wat heb je nodig?
  

  • 300 g arborio rijst of andere geschikte rijst
  • 250 ml rode wijn
  • 0,750 à 1 l kippenbouillon de hoeveelheid moet je een beetje aanvoelen, bij mij was 750 ml voldoende.
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 250 g kwaliteitsworsten
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • 50 g fontina in kleine blokjes (ik heb een heerlijk alternatief genomen, Flandrien gerijpt)
  • peper zout is niet nodig door de kaas en bouillon
  • olijfolie
  • boter
  • verse tijm blaadjes in het origineel recept staat er 15 gram, ik heb het naar eigen smaak gedaan.

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuurtje.
  • Hak de rode ui en venkel fijn.
  • Verwarm een beetje olijfolie en boter in een pan met hoge kant en doe de groenten erin.
  • Bak dit aan op een zacht vuurtje en voeg er dan de tijmblaadjes bij.
  • Duw het worstvlees uit het velletje en voeg er er ook bij. Bak het samen in ongeveer 10 minuten rul.
  • Doe de rijst erbij en laat rustig alles 2 minuten bakken.
  • Voeg dan de rode wijn toe en laat volledig inkoken.
  • Van zodra alles is opgenomen kan je de bouillon er beginnen toe te voegen: dit doe je door telkens een pollepel bouillon toe te voegen en te roeren zodat alles mooi is opgenomen.
  • Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt, de rijst moet gaar zijn, maar zijn vorm behouden. Dit duurt ongeveer 16 -18 minuten. Breng op smaak met peper.
  • Voeg dan 3/4 van de parmezaan toe en roer de kaas erdoor.
  • Doe ook de blokjes fontina erbij. Zet een deksel op de pan en laat van het vuur 2 minuten rusten en de blokjes smelten.
  • Werk af met de rest van de parezaam, tijm, en nog een beetje olijfolie

Notities

In het origineel recept worden er ook nog geroosterde stukjes hazelnoot aan toegevoegd. Ik zou zeggen, ga je gang als je ze in huis hebt. 
Trefwoord rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!