Go Back

Pasta met scampi en garnalen

Maaltijd pasta
Keuken Italiaans
Trefwoord garnalen, Pasta, scampi
Aantal 2
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • Scampi's 5-6 per persoon
  • 200 ml visbouillon
  • 1-2 rode paprika's
  • 1 teentje look gehakt
  • 150 gr garnalen
  • 1 potje room 250ml
  • scheutje cognac of gelijkaardig kan ook worden weggelaten
  • 2 kl mosterd
  • gehakte peterselie
  • 250 gr pasta tagliatelle

Wat moet je doen?

  • Eerst en vooral de scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
  • Zet een kookpot op om de pasta te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • De paprika's in reepjes snijden en samen met de fijngehakte look eventjes aanstoven in olijfolie.
  • De visbouillon bijvoegen en voor de helft laten inkoken.
  • Dan de cognac bijvoegen, de room en de mosterd. (goed roeren voor de binding!)
  • Doe dan de scampis erbij. Voeg op het laatste de peterselie er aan toe samen met de garnalen.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met de saus. (je kan het ook apart opdienen)