150grijstnoedels, gekookt volgens verpakking(optioneel)
4kippenbouten, zonder vel en ontbeentin reepjes gesneden
2stengelscitroengras (gekneusd)
2 rode pepers
5kefir limoenblaadjes
2cmlaos of gember
2lenteuitjes in ringetjes
100gpaddestoelen(shiitake ) - in stukjes
2à3elvissaus
1elriet suiker
limoensapnaar smaak
verse koriandergehakt
Wat moet je doen?
Doe de kokosmelk en de kippenbouillon in een grote kookpot. Kneus het citroengras. Snij de rode peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadjes) Rasp de galangawortel of gember. Doe alles bij in de pot en breng aan de kook. Laat alles rustig 15 minuten pruttelen zodat de smaken zich ontwikkelen.
Snij intussen als dit nog niet is gebeurd de kippenboutfilet in reepjes en voeg ook toe. Laat samen 3 minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg ook de shiitake of paddenstoelen naar keuze toe en laat ook nog enkele minuten mee garen. Ze mogen nog een beetje bite hebben.
Breng verder op smaak met de vissaus, limoensap en rietsuiker.
Doe de rijstnoedels in een ruime soepkom en voeg de soep toe.
Werk af met gehakte koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder