Go Back

Steak met cannellibonen en kerstomaatjes

Weinig moeite, veel effect. Klaar in 30 minuten. 
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord steak
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 4 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 4 steaks wij hebben genoeg aan 250 g/2 personen
  • 2 blikken cannellinibonen (uitgelekt, 800g)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 rode uien, in halve rondjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Doe 2 eetlepels olijfolie, de bonen, knoflook, chillivlokken, ui en tomaatjes in een ovenschaal.
  • Meng alles goed door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 25 minuutjes in de oven.
  • Als de 25 minuutjes voorbij zijn, haal je de folie eraf en zet je de schaal nog een 5 tal minuutjes in de oven.

De steak

  • Kruid intussen de steak met peper en zout. Verhit (geklaarde) boter in een grillpan en bak de steak afhankelijk van de dikte en voorkeur 3 à 4 minuten aan elke kant. 
  • Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuutjes rusten vooraleer je het vlees in plakjes snijdt. 

Afwerking

  • Haal de bonenschotel uit de oven, werk af met wat oregano blaadjes en 1 el balsamicoazijn. 

Opmerking

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek Bill Granger in de keuken, Terra 2007.