Doe de bloem, instant gist, boter en zout in de kom en meng op trage snelheid. (bij mij is dat 1)
Voeg langzaam het water erbij tot de bloem het water helemaal heeft opgenomen.
(als je verse gist gebruikt, los deze dan eerst op in het water)
Kneed nu iets sneller (bij mij is dat 2) tot het deeg glad is en van de wanden van de kom komt.
Als het goed is moet je nu een dun vliesje kunnen trekken.
Haal het deeg uit de kom verdeel het in 2 gelijke delen.
Doe per soort deeg de ingrediënten erbij die nodig zijn, en kneed opnieuw goed door.
Maak van beide delen een mooie bol en laat afgedekt 45 minuten rusten.
Rol beide stukken apart uit tot ongeveer max 1 cm dikte. (rechthoek)
Maak de bovenzijde van het donkere deeg een beetje nat met water en leg het op het witte deeg.
Rol dan op tot een cilinder en laat 15 minuten rusten.
Snij nu met een scherp mes porties van 2 à 3 cm en leg ze met een snijkant op een bakplaat bekleed met bakpapier.