Ga terug Email Link
Soezenbeslag

Soezenbeslag

Anke Morreel
No ratings yet

Wat heb je nodig?
  

  • 100 g boter
  • 200 ml water
  • 160 g bloem
  • 250 g eieren dit is ongeveer
  • snufje zout

Wat moet je doen?
 

  • Doe het water, zout en boter in een potje en laat de boter smelten. (hoe zachter de vetstof hoe malser het eindproduct)
  • Doe dan de bloem in een keer erbij en laat op een klein vuurtje binden. Dit noemen ze droogroeren. Het deeg moet een bol vormen. 
  • Neem van het vuur en blijf eventjes roeren en doe het deeg dan over in een andere kom. Voeg er dan 1 per 1 de eieren bij. Meng altijd heel goed door tot het ei is opgenomen.
  • Het soezenbeslag mag geen klonters meer hebben en het moet vlot in 1 beweging van de spatel glijden. 
  • Neem een bakplaat en leg hierop bakpapier.
  • Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een spuitmondje (nr.12 voor kleine soesjes, nr.16 voor grotere)
  • Hoe je spuitzak een cm boven de bakplaat en spuit bolletjes voor ronde soesjes.
  • Doe dit in verband.
  • Bak of op 180°C, ongeveer 24 à 25 minuten. 

Notities

Ook nog nodig:
  • een potje
  • spuitzak
  • spuitmondje nr 12 of nr 16
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!