Ga terug Email Link
+ servings
kippenbouten

Krokante kippenbouten

Anke Morreel
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 8 boven kippenbouten MET VEL
  • 1 bos basilicum
  • 500 g kerstomaatjes liefst mix van geel en rood
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald, maar ongepeld!
  • 1 verse rode chilipeper
  • olijfolie
  • 300 g krielaardappelen indien gewenst

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de tomaten samen met de knoflook, basilicumblaadjes en steeltjes in een grote ovenschaal. Indien je het gerechtje maakt met de aardappelen voeg ze dan ook toe. 
  • Kruid de kippenbouten met zout en peper en leg ze bovenop de groenten. 
  • Besprenkel alles met olijfolie. 
  • Zet de ovenschaal 90 minuten in de oven tot het vel van de kip krokant is en de kip gaar is. 

Notities

In plaats van aardappelen te gebruiken kan je op het einde ook een blik cannellinibonen toevoegen, of serveer de kip met tagliatelle of linguini. 
 
Trefwoord kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!