Ga terug Email Link
Roscon de los reyes

Roscon de los reyes

No ratings yet

Wat heb je nodig?
  

  • 500 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 scheutje oranjebloesemwater
  • 1 scheut melk
  • 25 gr verse gist of de helft droge gist
  • eventueel scheutje rum, heb ik weggelaten
  • een scheutje water, ik heb wat meer melk genomen
  • een snufje zout
  • 150 gr boter
  • en ik zou er nog wat sinaasappelzeste bij doen…

Wat moet je doen?
 

  • Meng in een kom de bloem met de suiker, de eieren, het oranjebloesemwater, de melk, de gist en het zout.
  • Meng en kneed goed tot je een stevig massa hebt en voeg dan de boter toe. Kneed opnieuw goed tot je een bol kan vormen.
  • Dek af en laat enkele uren rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume. Dit kan lang duren! Bij mij was dit ongeveer zelfs 6 uur! Maar geen nood… zie gewoon of het verdubbeld is in volume.
  • Kneed dan opnieuw en vorm de typische vorm. (begin met een ronde schijf, druk je vinger in het midden en vergroot de cirkel).
  • Leg de Roscón op een bakplaat bekleed met bakpapier, en laat opnieuw enkele uren rijzen.
  • Steek de “verrassing” (ik heb een amandel gekozen zodat kinderen zich niet kunnen verslikken) in de Roscón. Doreer de Roscón en bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  • Je kan vooraleer de Roscón in de oven te doen, er nog halve schijfjes sinaasappel op leggen, amandelschilfers,…
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!