Ga terug Email Link
+ servings
everzwijnragout

Everzwijnragout

Anke Morreel
Heerlijk stoofgerecht met everzwijn. 
No ratings yet
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?
  

  • 1 à 1,2 kg stoofvlees van everzwijn
  • 125 g (gerookt) spek
  • 250 g (kastanje) champignons in 4 gesneden
  • 3 grote uien
  • 1 fles rode wijn
  • 3 el bosbessenconfituur of gelijkaardig
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 stokje kaneel
  • 5 jeneverbessen
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • 2 kruidnagels
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 140°C. 
  • Snipper de uien. Smelt in een grote pot een beetje boter en laat de ui rustig kleuren. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt.
  • Haal de ui eruit en zet even opzij. Doe nu het spek in de pot en zodra het spek gebakken is zet je dit ook even samen met de ui opzij.
  • Doe opnieuw een beetje boter in de pot en bak nu de champignons. Haal ook de champignons uit de pot zodra ze gaar zijn.
  • Smelt terug een beetje boter in de pot, nu om het vlees aan te braden. Bak het vlees in porties langs alle kanten zodat het een mooi korstje krijgt. Zet ook het vlees even aan de kant. 
  • Verwarm intussen de rode wijn. Doe een beetje rode wijn in de pot en roer de aanbaksels los.  Doe dan zodra al het vlees gebakken is, alles bij elkaar. (vlees, spek, ui, champignons) en bestrooi met wat maizena gevolgd door de rest van de wijn. 
  • Doe de stukjes peperkoek erbij samen met de mosterd en confituur. Voeg ook de specerijen toe (eventueel in een thee-ei om ze nadien gemakkelijk te verwijderen) samen met het kruidentuiltje (laurier, tijm) en het kaneelstokje.
  • Plaats een deksel op de pot en zet deze in de oven voor minimum 2 uur.
Trefwoord Everzwijnragout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!