Ga terug Email Link
+ servings
zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaatjes

Heerlijk zelf gedroogde (kers)tomaatjes die je kan gebruiken om bijvoorbeeld tapenade mee te maken
No ratings yet
Gang Hapjes
Keuken Europees
1 bokaal
147 kcal

Materiaal

  • zeef
  • ovenplaat

Wat heb je nodig?
  

  • 800 g kerstomaatjes in 2 gesneden (of grote peertomaten in 4)
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde oreganoa
  • 1 tl suiker (kan je eventueel weglaten)
  • rozemarijn, knoflookteentjes

Wat moet je doen?
 

  • Doe de kerstomaatjes in een zeef en doe er het zout over. Meng goed en laat een uurtje staan. Je zal merken dat er al veel vocht uit de tomaatjes zal verdwijnen.
    800 g kerstomaatjes in 2 gesneden (of grote peertomaten in 4), 1 tl zout
  • Meng na een uurtje de tomaatjes met de oregano en eventueel met de suiker.
    1 tl suiker (kan je eventueel weglaten)
  • Verwarm de oven op 11O °C
  • Leg dan tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat.
  • Laat ze 2 à 3 uurtjes drogen (afhankelijk hoe droog je ze zelf wenst)
  • Haal ze uit de oven en doe ze in gesteriliseerde bokalen.
  • Doe er naar naar smaak enkele teentjes knoflook, tijm, rozemarijn.. bij en overgiet met olijfolie.
    rozemarijn, knoflookteentjes
  • Sluit de bokaal en zet koel weg.

Voedingswaarde

Calories: 147kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 7g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Sodium: 428mg | Potassium: 1909mg | Fiber: 10g | Sugar: 21g | Vitamin A: 6681IU | Vitamin C: 110mg | Calcium: 96mg | Iron: 3mg
Trefwoord kerstomaatjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!