Ga terug Email Link
+ servings
pulao

Pulao

Een heerlijk rijstgerechtje
No ratings yet
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
4

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g basmatirijst (zie opmerking)
  • 1 ui (140 g), gesnipperd
  • 1 groene peper fijn gehakt
  • 6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
  • 2 tomaten, in fijne blokjes
  • 225 g erwtjes, geblancheerd
  • 1 tl zout
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl kurkuma
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 el zonnebloemolie

Wat moet je doen?
 

Rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
    200 g basmatirijst

Pulao

  • Verwarm de olie in een hapjes pan en stoof de ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht is.
    1 ui (140 g), gesnipperd
  • Voeg het wit van de lente-ui toe en bak de lente-ui nog 2 minuten samen met de ui.
    6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
  • Doe er vervolgens de groene peper bij en de tomaten en meng goed door elkaar.
    1 groene peper fijn gehakt, 2 tomaten, in fijne blokjes
  • Voeg nu ook de erwtjes toe.
    225 g erwtjes, geblancheerd
  • Voeg ook het zout, garam masala, kurkuma en zwarte peper toe.
    1 tl zout, 1 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, zwarte peper naar smaak
  • Roer de rijst door het ui mengsel en bak de rijst nog 4 tot 5 minuten tot alles warm is.
    200 g basmatirijst
  • Werk af met het groen van de lente-ui.
    6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
Notities
Hoeveel rijst reken je per persoon?
In principe reken je ongeveer 50 g  droge rijst per persoon als dit wordt gegeten als bijgerecht. Eet je de rijst als hoofdgerecht, reken dan 75 g droge rijst per persoon.
Pas dus de hoeveelheid eventueel een klein beetje aan. 
Trefwoord basmatirijst, rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!