Ga terug Email Link
bladerdeegvlecht met gehakt

Bladerdeegvlecht met gehakt en bloedworst

No ratings yet

Wat heb je nodig?
  

  • 1 rol bladerdeeg of 300 gr vers bladerdeeg ik heb een ronde gebruikt kant en klaar
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 300 gr gehakt
  • 100 gr bloedworst
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el sherry azijn
  • 25 gr boter
  • 2 el verse tijm
  • 1 el zonnebloemolie
  • ei en sesamzaad

Wat moet je doen?
 

  • Doe de champignons in een foodprocessor en hak ze fijn met zout en peper tot een ruwe pasta. Doe de tijm erbij en hak nog heel even door.
  • Doe de mix in een droge pan, en bak de champignons tot al het vocht is verdampt. Roer regelmatig, en neem hiervoor de tijd! Laat afkoelen.
  • Je kan tegelijkertijd de uien fruiten, om tijd te sparen, of je kan dezelfde pan gebruiken van de champignons zoals ik heb gedaan.
  • Verwarm de boter en olie in een pan en voeg de uien toe samen met de suiker. Laat ze zachtjes karamelliseren tot ze zacht en zoet zijn. Dit duurt zeker 20 minuten.
  • Zodra ze gekaramelliseerd zijn voeg je de sherry azijn eraan toe.
  • Meng het gehakt samen met de vulling van de bloedworst.
  • Leg het bladerdeeg klaar of rol het uit tot een rechthoek van 26x30cm.
  • Doe de champignon mix in het midden. (1/3 over gans de lengte)
  • Leg daarop het gehaktmengsel, en als laatste de uien.
  • Snij de zijkanten (1/3 links en 1/3 rechts)  in repen van ongeveer 2 cm.
  • Leg telkens repen over de vulling.
  • Dorreer de rol met ei en strooi er de sesamzaadjes over.
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. . Wacht een kleine 10 minuten. Snij in dikke plakken.
Notities
Lekker met een frisse salade! 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!