Ga terug Email Link
speltcrackers

Speltcrackers met zaadjes

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hapjes

Materiaal

  • deegrol
  • kleine foodprocessor of koffiemolen
  • bakplaat
  • Oven

Wat heb je nodig?
  

  • 225 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 30 gr sesamzaadjes
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 30 gr pompoenpitten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter water
  • zaden om mee te garneren

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm je oven voor op 240°C.
  • Rooster als je dit wil de zaden en pitten even kort in een pan.
    30 gr sesamzaadjes, 30 gr zonnebloempitten, 30 gr pompoenpitten
  • Meng vervolgens het speltmeel en het zeezout door elkaar.
    225 gram speltmeel, 1/2 theelepel zout
  • Maal de zaden en roer ze ook door het meelmengsel.
  • Voeg de olie en het water toe en meng alles goed door elkaar tot een glad deeg.
    2 eetlepel olijfolie, 150 milliliter water
  • Laat het deeg eventjes rusten. Hierdoor kan je het gemakkelijker uitrollen.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier.
    Snijd het deeg in de gewenste grootte. Voor grote crackers ongeveer 12cm x 8cm (zijn 12 crackers).
    Wil je kleinere doe ze dan in 3cm x 4cm stukjes.
  • Garneer de crackers met de zaden naar keuze.
    zaden om mee te garneren
  • Leg het bakpapier op een bakplaat en bak de crackers ongeveer 5 minuten op 240°C.
  • Verlaag de temperatuur dan naar 200°C en bak de crackers nog 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de crackers afkoelen op een rooster.
Trefwoord spelt, zaden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!