Verwarm je oven voor op 240°C.
Rooster als je dit wil de zaden en pitten even kort in een pan.
30 gr sesamzaadjes, 30 gr zonnebloempitten, 30 gr pompoenpitten
Meng vervolgens het speltmeel en het zeezout door elkaar.
225 gram speltmeel, 1/2 theelepel zout
Maal de zaden en roer ze ook door het meelmengsel.
Voeg de olie en het water toe en meng alles goed door elkaar tot een glad deeg.
2 eetlepel olijfolie, 150 milliliter water
Laat het deeg eventjes rusten. Hierdoor kan je het gemakkelijker uitrollen.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Snijd het deeg in de gewenste grootte. Voor grote crackers ongeveer 12cm x 8cm (zijn 12 crackers).Wil je kleinere doe ze dan in 3cm x 4cm stukjes. Garneer de crackers met de zaden naar keuze.
zaden om mee te garneren
Leg het bakpapier op een bakplaat en bak de crackers ongeveer 5 minuten op 240°C.
Verlaag de temperatuur dan naar 200°C en bak de crackers nog 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de crackers afkoelen op een rooster.