Ga terug Email Link
pittige wortelcake

Kruidige wortelcake met topping

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Zoet

Materiaal

  • Ronde springvorm Ø20 cm, bodem bedekt met bakpapier
  • Mixer

Wat heb je nodig?
  

  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • 100 ml zonnebloemolie of maisolie
  • 50 g walnoten in stukjes
  • 50 g rozijnen
  • water, sinaasappelsap of een likeur
  • 200 g wortelen, fijngeraspt
  • sinaasappelzeste
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel

Icing

  • 50 g boter
  • 125 g bloemsuiker
  • 1 kuipje philadelphia roomkaas
  • halve walnoten om te decoreren optioneel
  • vanille extract

Wat moet je doen?
 

  • Begin met de rozijnen te weken in de vloeistof naar keuze.
  • Klop intussen de eieren en de suiker in een kom tot het licht en luchtig is.
  • Voeg vervolgens de olie toe en klop verder tot alles goed gemengd is.
  • Schep de bloem er door, samen met al de specerijen en zette gevolgd door de geweekte rozijnen en wortelen.
  • Doe het deeg in de springvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten op 180°C.

Icing

  • Klop de boter samen met de bloemsuiker voorzichtig op. Als alles goed is vermengd, doe je een paar druppels vanille extract erbij en klop je verder op tot een lichte en luchtige massa.
  • Klop dan op trage snelheid de Philadelphia erbij tot die juist vermengd is.

Afwerking

  • Snij de cake horizontaal doormidden en smeer 1/3 van de icing op de bodem. Zet de bovenste laag er opnieuw op.
  • Werk de cake langs de boven- en zijkant af met de rest van de icing. Leg er de noten boven op ter decoratie
Trefwoord rozijnen, walnoten, wortelen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!