Ga terug Email Link
+ servings
klaaskoeken

Klaaskoeken

No ratings yet
Gang Brood, Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 10 koeken
koeken

Materiaal

  • Uitsteker naar keuze
  • Standmixer met kneedhaak

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g tarwebloem
  • 125 g volle melk
  • 100 g water
  • 50 g ei (1 medium ei)
  • 50 g ongezouten zachte boter
  • 40 g kristalsuiker
  • 50 - 60 g verse gist
  • 8 g zout
  • 1 kl kaneel
  • 1 losgeklopt ei

Wat moet je doen?
 

Kneden

  • Doe de bloem in de kom van de standmixer, samen met de suiker en het zout.
  • Doe vervolgens het water en de melk erbij.
  • Voeg ook de gist toe maar NIET op het zout
  • En als laatste de boter en het ei.
  • Kneed in eerste versnelling ongeveer 6 à 7 minuten.
  • Haal het deeg uit de kom, leg er een handdoek over, en laat 15 minuten rusten.

Vormen en rijzen

  • Maak er vervolgens een mooie bol van (opbollen) en laat opnieuw 5 minuten rusten.
  • Rol het deeg vervolgens uit met een deegrol tot ongeveer 1,5 cm dikte.
  • Steek of snij er de gewenste figuren uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de figuren nog 1 uurtje rijzen, bestrijk ze dan met losgeklopt eigeel.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bak de koeken 8 tot 10 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!