Ga terug Email Link
–+ servings
kip alla cacciatora

Kip alla cacciatora

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Materiaal

  • grote stoofpot

Wat heb je nodig?
  

  • 1 versneden kip Of 1 kippenbil of 2 tot 3 onderbouten per persoon
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 400 g tomatenpasata
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 kl bouillonpoeder (groente of kip) of een half bouillonblokje
  • 250 g champignons, in schijfjes of kwartjes gesneden
  • 2 ansjovis, fijngesneden
  • 2 el kappertjes, fijngehakt
  • 4 el zwarte of groene olijven
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie of boter
  • sap van 1 citroen

Marinade

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el grof zout
  • 1 citroen, zeste van (sap bijhouden)

Afwerking

  • fijngehakte platte peterselie

Wat moet je doen?
 

Marinade

  • Meng al de ingrediënten voor de marinade en bestrijk de kip rondom rond met de marinade.
  • Laat de kip minstens 1 uur, tot 1 nacht marineren.

Stoofpotje

  • Verhit een beetje olijfolieboter in een grote stoofpot en bak de kip rondom rond aan. (doe dit eventueel in delen)
  • Haal de kip uit de stoofpot en zet even opzij.
  • Blus de pot met de wijn en laat de alcohol even verdampen.
  • Voeg de tomatenpuree toe, samen met het citroensap, bouillonpoeder (of half bouillonblokje) en de passata.
  • Doe de kip er opnieuw bij samen met de champignons, anjovis, kappertjes en olijven.
  • Laat alles minimum een uurtje sudderen zonder deksel tot de kip gaar is. (vlees moet gemakkelijk van het bot vallen)

Afwerking

  • Proef of er nog extra peper of eventueel zout bij moet in de saus.
  • Werk verder af met fijngehakte platte peterselie.
Trefwoord kip, rozemarijn, tomatenpasata
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!