Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chorizokroketjes
No ratings yet
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Recept afdrukken
Pin recept
Delen op Facebook
Afkoelingstijd
1
dag
d
Gang
Hoofdgerecht, Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Spaans
10
stuks
Materiaal
friteuse
Schaal, ongeveer 22cmx14cm (of gelijkaardig)
Wat heb je nodig?
0,5
1x
2x
3x
100
g
boter
100
g
bloem
375
ml
melk
(of bouillon of mix van beide)
1
sjallot, fijngehakt
100
g
chorizoworst in kleine blokjes (brunoise)
2
el
gehakte peterselie
Paneren
2
eieren, losgeklopt
50
g
bloem
(eventueel meer)
200
g
paneermeel of panko
(eventueel meer)
Frituren
frituurolie
Wat moet je doen?
De roux
Begin met het maken van de roux.
Smelt hiervoor de boter in een kookpot op laag vuur tot ze een beetje bruist. (laat ze echter niet bruinen)
Voeg de fijngehakte sjalot toe en laat eventjes garen.
Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel "drogen" tot het mengsel een beetje naar koekjes begint te ruiken.
Voeg nu de koude vloeistof toe en blijf stevig roeren om klonters te vermijden. Laat eventjes doorkoken zodat de bloemsmaak zeker is verdwenen.
Aan deze basisroux voegen we nu de chorizostukjes toe en de gehakte peterselie. Door de warmte van de roux zullen stukjes chorizo al een beetje garen.
Laat de roux een nachtje afkoelen.
De kroketjesmaken
Doe de bloem, losgeklopt ei en paneermeel in aparte kommetjes of schaaltjes.
Vorm kroketjes van de roux: je kan kiezen voor balletjes, rechthoekjes, ...
Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Kijk goed dat alle zijden zijn bedekt.
Leg ze even opzij tot je ze gaat frituren. (of je kan ze nu ook invriezen)
Frituren
Verwarm olie in een friteuse of frituurpan tot 170°C.
Frituur de kroketjes met enkele gelijktijdig goudbruin. Herhaal dit met de overige kroketjes.
Trefwoord
chorizo
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld
@donnacaramella
/ tag
#donnacaramella
!