Courgettes in yoghurt-knoflooksaus
Een heerlijke frisse salade van courgettes
Prevent your screen from going dark
Gang Bijgerecht
Keuken Midden-Oosten
- 2 el olijfolie
- 1 kleine ui (120g) , fijngesneden
- 500 g courgettes in blokjes van 1 cm
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 125 g Griekse yoghurt (1 potje)
Afwerking
- ½ tl roze peperkorrels, gekneusd
- muntblaadjes, fijngesneden
- pittige olijfolie
Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. (ong. 5 minuten)
Doe de courgettes erbij samen met een snufje zout en laat ze langzaam stoven. Roer af en toe tot ze gaar zijn. (ong. 10 minuten)
Neem de pan van het vuur en laat de courgette afkoelen.
Roer intussen de yoghurt, knoflook en een snufje zout in een mengkom door elkaar.
Voeg de courgettes toe als ze zijn afgekoeld en meng goed door elkaar.
Afwerking
Doe de courgettes in een serveerschaal, en werk af met de munt en peperkorrels.
Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en serveer.
Calories: 95kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 3mg | Sodium: 43mg | Potassium: 757mg | Fiber: 3g | Sugar: 8g | Vitamin A: 504IU | Vitamin C: 46mg | Calcium: 116mg | Iron: 1mg
Trefwoord courgettes, knoflook
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder