Ga terug Email Link
+ servings

Courgettes in yoghurt-knoflooksaus

Een heerlijke frisse salade van courgettes
No ratings yet
Gang Bijgerecht
Keuken Midden-Oosten
2 tot 4
95 kcal

Materiaal

  • Diepe pan

Wat heb je nodig?
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui (120g) , fijngesneden
  • 500 g courgettes in blokjes van 1 cm
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 125 g Griekse yoghurt (1 potje)

Afwerking

  • ½ tl roze peperkorrels, gekneusd
  • muntblaadjes, fijngesneden
  • pittige olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. (ong. 5 minuten)
  • Doe de courgettes erbij samen met een snufje zout en laat ze langzaam stoven. Roer af en toe tot ze gaar zijn. (ong. 10 minuten)
  • Neem de pan van het vuur en laat de courgette afkoelen.
  • Roer intussen de yoghurt, knoflook en een snufje zout in een mengkom door elkaar.
  • Voeg de courgettes toe als ze zijn afgekoeld en meng goed door elkaar.

Afwerking

  • Doe de courgettes in een serveerschaal, en werk af met de munt en peperkorrels.
  • Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en serveer.

Voedingswaarde

Calories: 95kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 3mg | Sodium: 43mg | Potassium: 757mg | Fiber: 3g | Sugar: 8g | Vitamin A: 504IU | Vitamin C: 46mg | Calcium: 116mg | Iron: 1mg
Trefwoord courgettes, knoflook
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!