Ga terug Email Link
yoghurtpannacotta

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Dessert
Keuken Europees

Materiaal

  • 6 dariole vormpjes van 200 ml of 8 van 150 ml, ingevet met de olie

Wat heb je nodig?
  

  • 650 ml volle melk
  • 4 gelatineblaadjes
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • zeste schil van 2 (bio)citroenen
  • 30 g basilicum blaadjes, grof gescheurd + extra voor de afwerking
  • 350 g Griekse yoghurt
  • 60 ml citroensap
  • neutrale olie zoals zonnebloemolie of koolzaadolie
  • 300 g aardbeien of kersen, frambozen, ...
  • 2 el poedersuiker

Wat moet je doen?
 

  • Eerst en vooral begin je met de gelatineblaadjes te weken in koud water.  
    Verwarm intussen de melk samen met de suiker en citroenschil op een laag vuurtje en roer tot de suiker is opgelost.
  • Haal de geweekte gelatineblaadjes uit het koude water en doe ze in de melk.
  • Roer goed tot de gelatine is opgelost en voeg ook de basilicumblaadjes toe.
    Laat afkoelen tot lauwwarm
  • Klop als de melk klaar is de yoghurt los en giet vervolgens de melk door een zeef bij de yoghurt en druk de basilicum en citroenschil goed uit.
  • Roer tenslotte alles door elkaar en voeg het citroensap toe. Meng alles goed. Verdeel dan de panna cotta over de potjes en plaats afgedekt minstens 6 uur in de koelkast.
  • Voor het serveren, snij je de aardbeien of kersen en frambozen in stukjes en meng je ze met enkele fijngesneden basilicumblaadjes.
  • Haal de panna cotta uit de potjes.Duw hiervoor met je vingertop voorzichtigjes langs de rand. Zet de potjes omgekeerd op een bordje en plaats ze op een schoteltje. Misschien moet je een beetje schudden.
  • Schep tenslotte het fruit erover en werk eventueel af met enkele basilicumblaadjes of nog geroosterde amandelschilfers.
Trefwoord fruit, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!