Ga terug Email Link
+ servings
chicken wings

Chicken wings met berbere kruiden

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Marineren 1 d
Gang Hapjes, Licht hoofdgerecht
Porties 4

Materiaal

  • ovenschaal
  • presenteerschaal

Wat heb je nodig?
  

  • 1 kg kippenvleugels, gehalveerd
  • 1 à 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zout of zoutvlokken
  • 1 citroen in partjes
  • gehakte peterselie of koriander

Berbere kruidenmix

  • 8 kardemompeulen, enkel de zaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels (gemalen)
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el gerookt paprikapoeder (of meer naar smaak)
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 à 1 tl gemberpoeder
  • 2 el honing

Wat moet je doen?
 

  • Meng alle ingrediënten voor de berbere mix samen met de olijfolie en het zout.
  • Doe de kippenvleugels in een kom, samen met de mix en meng alles goed door elkaar. Masseer de mix goed in de vleugels.
  • Dek de kom af met folie en zet de kom minimum 2 uur in de koelkast. Heb je tijd laat ze dan een nachtje staan.
  • Verwarm de oven of BBQ voor op 180°C en schep de kippenvleugels met de marinade in een ovenschaal en dek deze af met een dubbele laag aluminiumfolie.
  • Rooster de kippenvleugels ongeveer 1 uur tot ze zacht zijn.
  • Haal ze uit de oven of BBQ, en verhoog de temperatuur naar 200°C.
  • Voeg 2 eetlepels honing toe en schep goed om.
  • Zet de ovenschaal terug in de oven of op de BBQ en rooster de kippenvleugels nog 15 à 20 minuten. Schep ze regelmatig om.

Serveren

  • Haal de schaal uit de oven of BBQ en leg de kippenvleugers op een mooie grote schotel.
  • Serveer met extra peterselie of koriander en citroenpartjes.
Trefwoord bbq, berbere, kip, kippenvleugels, oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!