Ga terug Email Link
+ servings
tomatensalade

Tomatensalade

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Bijgerecht, Salades
Porties 4

Materiaal

  • een kleine kom
  • een grote kom
  • een grote schaal of bord

Wat heb je nodig?
  

  • 700 g gemende tomaten
  • 1 sjallot, in fijne ringen
  • 1,5 el sumac
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 15 g basilicum (+ enkele kleinere blaadjes voor de afwerking)
  • 25 g pijnboompitten (geroosterd in een droge pan)
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

  • Doe de sjallot in een kleine kom samen met de sumac, wijazijn en 1/8 tl zout.
  • Meng alles goed. Dit doe je best met de handen, zodat de sumac goed in de sjallot kan dringen. Laat dit 30 minuten staan.
  • Snij de grotere tomaten in partjes (ongeveer 1 à 1,5 cm), en de kerstomaatjes in 2. Doe beide in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie erbij, de basilicum en 1/3 tl zout en flink wat peper. Meng alles voorzichtig.
  • Schep de tomaten op een grote serveerschaal en strooi de sjallot erover, gevolgd door de geroosterde pijnboompitten.
  • Werk eventueel nog af met kleine basicilucmblaadjes
Trefwoord cherrytomaten, tomaat, tomaten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!