Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Tomatensalade
No ratings yet
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Bijgerecht, Salades
Porties
4
Materiaal
een kleine kom
een grote kom
een grote schaal of bord
Wat heb je nodig?
0,5
1x
2x
3x
700
g
gemende tomaten
1
sjallot, in fijne ringen
1,5
el
sumac
2
el
witte wijnazijn
2
el
olijfolie
15
g
basilicum
(+ enkele kleinere blaadjes voor de afwerking)
25
g
pijnboompitten (geroosterd in een droge pan)
peper en zout
Wat moet je doen?
Doe de sjallot in een kleine kom samen met de sumac, wijnazijn en 1/8 tl zout.
Meng alles goed. Dit doe je best met de handen, zodat de sumac goed in de sjallot kan dringen. Laat dit 30 minuten staan.
Snij de grotere tomaten in partjes (ongeveer 1 à 1,5 cm), en de kerstomaatjes in 2. Doe beide in een grote kom.
Voeg de olijfolie erbij, de basilicum en 1/3 tl zout en flink wat peper. Meng alles voorzichtig.
Schep de tomaten op een grote serveerschaal en strooi de sjallot erover, gevolgd door de geroosterde pijnboompitten.
Werk eventueel nog af met kleine basilicumblaadjes
Trefwoord
cherrytomaten, tomaat, tomaten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld
@donnacaramella
/ tag
#donnacaramella
!