Ga terug Email Link
japanse mispel

Confituur van Japanse mispel en ananas

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Zoet

Materiaal

  • grote kookpot
  • gestereriseerde glazen bokalen met deksel, liefst niet te groot
  • klein schoteltje

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g mispels (gewicht is zonder pit en pel) in kleine stukjes
  • 500 g ananas, in kleine stukjes
  • 500 g confituursuiker (vb. Tienen, extra fruit)
  • sap van 1 citroen
  • zeste van 1 sinaasappel

Wat moet je doen?
 

  • Begin met het schoteltje in de ijskast te zetten. Dit heb je straks nodig voor de stollingstest.
  • Meng de stukjes mispel, ananas en suiker goed door elkaar in een kom.
  • Laat dit mengsel enkele uurtjes tot 1 nacht in de koelkast staan.
  • Doe alles over in een grote pot, voeg het citroensap en de zeste toe en breng stilletjes roerend aan de kook.
  • Laat alles goed doorkoken volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe de stollingstest. Indien de confituur klaar is, schep je hem in de glazen bokalen, sluit met de deksels en zet voorzichtig omgekeerd op een handdoek. Zo zullen de deksels vacuum trekken. (gebruik een handdoek, want de bokalen zijn warm)
  • Laat de confituur zo verder afkoelen.

Notities

Om de bokalen te steriliseren, was ik ze eerst goed af en zet ik ze in een oven van 100°C  terwijl ik de confituur aan het koken ben.
Zodra de confituur klaar is, haal ik ze eruit, en vul ik ze. 
Trefwoord loquat, mispel, nispéro
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!